Forside

Før musen over det begreb du ønsker oplysninger om

Forside
Testosteron er et hormon, i gruppen af Androgener, der primært produceres i testiklerne hos mænd og i æggestokkene hos kvinder. Det er ansvarlig for udviklingen af mandlige kønskarakteristika som stemmebånd, kropsbehåring og muskelmasse. Testosteron spiller også en rolle i reguleringen af libido (seksuel lyst), knogledannelse og rød blodcelleproduktion. Østrogen er navet på en gruppe af hormoner Østron, Østradiol og Østriol, og de er vidt forskelle i deres virkning. Det er forskelle, som er vigtigt for dit helbred. Østrogen er altafgørende for fertiliteten, for at kunne undfangelsen og føde et barn. Østrogen i de rigtige mængder er med til at holde hjerte og blodårerne sund. Cortisol er et hormon, der produceres i binyrerne. Det er ofte kendt som "stresshormonet", fordi det frigives i kroppen som en reaktion på stress. Cortisol hjælper med at øge blodsukkerniveauet, hvilket giver mere energi til kroppen til at reagere på stressende situationer. Det har også antiinflammatoriske egenskaber og spiller en rolle i reguleringen af mange andre processer i kroppen, herunder stofskifte og metabolisme, smerteopfattelse og regulering af immunsystemets respons.

Testosteron er et hormon, i gruppen af Androgener, der primært produceres i testiklerne hos mænd og i æggestokkene hos kvinder. Det er ansvarlig for udviklingen af mandlige kønskarakteristika som stemmebånd, kropsbehåring og muskelmasse. Testosteron spiller også en rolle i reguleringen af libido (seksuel lyst), knogledannelse og rød blodcelleproduktion.

Test

Østrogen er navet på en gruppe af hormoner Østron, Østradiol og Østriol, og de er vidt forskelle i deres virkning. Det er forskelle, som er vigtigt for dit helbred. Østrogen er altafgørende for fertiliteten, for at kunne undfangelsen og føde et barn. Østrogen i de rigtige mængder er med til at holde hjerte og blodårerne sund.

Cortisol er et hormon, der produceres i binyrerne. Det er ofte kendt som "stresshormonet", fordi det frigives i kroppen som en reaktion på stress. Cortisol hjælper med at øge blodsukkerniveauet, hvilket giver mere energi til kroppen til at reagere på stressende situationer. Det har også antiinflammatoriske egenskaber og spiller en rolle i reguleringen af mange andre processer i kroppen, herunder stofskifte og metabolisme, smerteopfattelse og regulering af immunsystemets respons.