Kranio – Sakral Terapis Historie

Kranio – Sakral systemet består af Kraniet, rygsøjlen og kortbenet og halebenet samt centralnervesystemet inde i disse knogler.
Centralnervesystemet er kroppens computer.
Det omfatter hjernen, rygmarv og rygmarvsnerverne inkl. Hjernevæske, der pumpes rundt, mellem membranerne uden om hjernen.

Den ”pumpebevægelse” kaldes KST rytme. KST rytmen blev opdaget af læge Willam Southerland i 1920´erne, og var tidligere en del af lægestudiet i USA.

I 1976 etablerede Dr. Upledger den første KST undervisning
or menigmand, og siden er KST blevet den hurtigst voksende kropsterapi i USA og Europa.

Kranio – Sakral Terapien kom til Danmark i 1986, blandt andet via Trine Rosenberg, som er forgangskvinden i Danmark.

Kranio – Sakral Terapi = KST

Kranio – Sakral Terapi er terapeutiske behandlinger af centralnervesystemet. Behandlingen består af forskellige tekniker til naturlig genopretning af spændinger og skævhed, der belaster centralnervesystemet. Ved at løsne membraner, bindevæv og muskler så hjernen og rygmarven kan bevæge sig frit, kan kroppens system klare resten selv. Kroppens ”computer” er faktisk programmeret til at kunne selv, når den blot får lov. Det vil sige – blive befriet for skævhed og spændinger omkring centralnervesystemet. Alle KST tekniker har i øvrigt ”det blide tryk” til Fælles, det vil sige, at terapien altid udføres med meget let hånd, og altid opleves meget behagelig af klienten.

Under behandlingen ligger klienten på briks på ryggen eller på maven og gerne med tøj på.
Børn kan også modtage behandlingen siddende eller båret – af pårørende eller terapeuten. Det er yderst behageligt at modtage behandlingen, og klienten vil opleve en dyb form for afspænding.

Kranio – Sakral Terapiens anvendelse

Skavanker som følge af fysiske belastninger:

Ved fødselen bliver vi klemt og vredet. Og så går det ” slag på slag”. Vi falder og slår os, støder hovedet, eller bliver påkørt og får piskesmæld. Når vi lider fysisk overlast, kan der ske flere ting. Kroppen spænder op, kraniets membraner krymper og begrænser hjernens funktioner. Kraniets knogler forskubber sig så hjernen ikke fungerer optimalt, eller den betydningsfulde nerver i nakken, Nervus Vagus sætter sig i klemme. Her anvendes Kranio – Sakral Terapi til afhjælpning af følgende skavanker:

Hovedpine/migræne
Kolik/fordøjelsesbesvær
Spændinger i kroppen
Piskesmæld
Ryg/nakke problemer
Bid funktions problemer
Dårlig koncentration
Indlæringsproblemer
Motoriske problemer
Psykiske problemer
Hyperaktivitet
ADHD

Skavanker som følge af stress belastninger:

Stress er hyppigst årsag til, at kroppen ikke fungerer optimalt. Stress påvirker de centrale hjernecentre, der styrer både krop og psyke. Hvis man er syg, kan stress endog forsinke og ligefrem forhindre helbredelse. Her anvendes Kranio Sakral Terapi til afhjælpning af følgende stressbetingede skavanker:

Angst
Allergi
Astma
Depression
Dårlig fordøjelse
Glemsomhed
Halsbrand
Hjertebanken
Hovedpine
Hudproblemer
Hæmorider
Højt blodtryk
Irritabilitet
Koncentrationsbesvær
Let til Gråd
Mareridt

Maveproblemer
Mavesår
Menstruationssmerter
Migræne
Nakkesmerter
Nervøsitet
Rastløs
Rygsmerter
Skuldersmerter
Skæren tænder
Spiser for meget
Spændte muskler
Svimmelhed
Søvnløshed
Træthed
Tyktarmsbetændelse